Bruschetty z warzywami

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 30.01.2020 11:59
(brak ocen)
OCEŃ
Bruschetty z warzywami
Bruschetty z warzywami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Paprykę kroimy w paski, marchewkę w słupki, a kalafiora dzielimy na różyczki. Drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę szklimy na oliwie. Dorzucamy pozostałe warzywa i smażymy 10 minut, aż będą al dente. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną bazylię. Kromki pieczywa smażymy na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony albo pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż się przyrumienią. Skrapiamy oliwą, smarujemy pesto i na każdą grzankę nakładamy porcję warzyw.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps