Bruschetty z warzywami
Bruschetty z warzywami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czosnek - 2 ząbkiCebula czerwona - 1Oliwa - 3 łyżkiPapryka czerwona - 1Marchewka - 4Kalafior - 1, romanescoSól - szczyptaPieprz czarny mielony - szczyptaBazylia - pęczekChleb - 8 kromek (po 2 na osobę), na zakwasiePesto z bazylii - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paprykę kroimy w paski, marchewkę w słupki, a kalafiora dzielimy na różyczki. Drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę szklimy na oliwie. Dorzucamy pozostałe warzywa i smażymy 10 minut, aż będą al dente. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną bazylię. Kromki pieczywa smażymy na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony albo pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż się przyrumienią. Skrapiamy oliwą, smarujemy pesto i na każdą grzankę nakładamy porcję warzyw.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory