Bubble and squeak czyli omlet z jajkiem sadzonym

Magazyn Kuchnia 16.06.2020 12:27
(brak ocen)
OCEŃ
Bubble and squeak czyli omlet z jajkiem sadzonym
Bubble and squeak (omlet z jajkiem sadzonym)
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cebulę posiekaj i usmaż na złoto na odrobinie masła. Wymieszaj z kapustą i ziemniakami, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Poruszaj patelnią przez chwilę, tak aby całe dno i boki równomiernie pokryły się tłuszczem. Włóż mieszaninę kapusty i ziemniaków, wyrównaj powierzchnię.

2 / 3

Smaż, aż od spodu utworzy się chrupiąca i rumiana skórka. Wówczas ostrożnie zdejmij danie, a patelnię oczyść i ponownie rozgrzej w niej tłuszcz. Włóż z powrotem omlet, tak aby usmażony spód znalazł się na górze. Dosmaż z drugiej strony.

3 / 3

Oddzielnie usmaż jajka sadzone. Podawaj razem z omletem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.