Budyń czekoladowy

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 23:17
(brak ocen)
OCEŃ
Budyń czekoladowy
Budyń czekoladowy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę ziemniaczaną mieszamy z kakao. Żółtko ucieramy z cukrem waniliowym, wlewamy połowę mleka. Dodajemy mieszankę mączną, dokładnie łączymy, żeby nie było grudek. Pozostałe mleko i masło doprowadzamy do wrzenia. Powoli, cały czas mieszając, wlewamy rozrobioną masę i gotujemy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje i będzie gładki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps