Buraczkowe naleśniki

Janusz Myjak/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:11
(brak ocen)
OCEŃ
Buraczkowe naleśniki
Buraczkowe naleśniki
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Z koncentratu, mleka, wody, jajka, mąki i oliwy utrzyj ciasto naleśnikowe, posól je, odstaw na ok. 15 minut, a potem usmaż cienkie naleśniki na teflonowej patelni.

2 / 5

Posiekaj cebulę, zeszklij na oliwie, dodaj krewetki, smaż przez chwilę. Wlej śmietanę, odparuj, przypraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

3 / 5

Farszem posmaruj naleśniki, zwiń je w rulony.

4 / 5

Zrób sos serowy: pokrój w kostkę camembert, włóż do rondla, wlej śmietanę, zagotuj, mieszając, na bardzo małym ogniu. Na koniec dodaj zielony pieprz.

5 / 5

Naleśniki podgrzej w piekarniku bezpośrednio przed podaniem. Polej sosem, udekoruj krewetkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.