Składniki (2porcje)
-
Miód pszczeli - 2 łyżkiMigdały - 1 łyżka posiekanychMorele suszone - 1 łyżka posiekanychCamembert - 250 g w drewnianym i okrągłym opakowaniuTymianek suszony - 1 gałązkaPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondelku rozpuszczamy miód, dodajemy posiekane migdały i morele. Układamy camembert na kawałku papieru do pieczenia na tyle dużym, by można było utworzyć sakiewkę. Papier delikatnie zaginamy wokół sera, paczuszkę wkładamy z powrotem do drewnianego opakowania. Polewamy ser miodowym sosem, kładziemy na wierzchu gałązkę tymianku i doprawiamy pieprzem. Zawiązujemy papier w sakiewkę i pieczemy 15 minut w 180°C. Podajemy na ciepło z chrupkim pieczywem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory