Cannoli włoskie

Magazyn Kuchnia/Joanna Pawełczak 05.10.2020 14:24
(brak ocen)
OCEŃ
Cannoli włoskie
Cannoli włoskie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy na 30 min do lodówki. Rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego nawinięte na rurki ciasto.

2 / 3

Następnie rozwałkowujemy na grubość 3 cm. Szklanką o ostrym brzegu wycinamy kółka o śr. 10 cm i nawijamy je na metalowe rurki.

3 / 3

Smażymy, aż będzie miało złoty kolor, osączamy na papierze kuchennym. Nim ostygnie, zsuwamy ciasto z rurek. Mieszamy składniki masy i wypełniamy nią rurki. Do masy można dodać posiekaną czekoladę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.