Carpaccio z serem łomnickim i balsamem czereśniowym

Zbigniew Kmieć/Magazyn Kuchnia 24.09.2020 13:12
(brak ocen)
OCEŃ
Carpaccio z serem łomnickim i balsamem czereśniowym
Carpaccio z serem łomnickim i balsamem czereśniowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Podgrzewamy w rondelku czereśnie, stopniowo dodając masło. Gdy osiągną strukturę powideł, wlewamy bulion i wino. Odparowujemy, mieszając - sos powinien być dość gęsty. Studzimy. 

2 / 2

Polędwicę wkładamy na kilkanaście minut do zamrażarki, a następnie kroimy w bardzo cienkie, niemal prześwitujące plasterki. Przekładamy je nieco grubszymi plastrami sera. Na każdą porcję kładziemy kilka listków rukoli. Skrapiamy oliwą, posypujemy solą i grubo zmielonym pieprzem. Polewamy sosem. 

WINO: Zdecydowanie kékfrankos! Ożywi to, co zbyt uładzone, uprości to, co wykwintne. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA