Cebulowa z brandy

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 03.12.2020 17:19
(1 ocena)
OCEŃ
Cebulowa z brandy
Cebulowa z brandy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebule kroimy w słupki i podsmażamy do miękkości na rozgrzanej w garnku oliwie. Wlewamy brandy i gotujemy, aż alkohol wyparuje (możemy podpalić). Dodajemy mąkę, gałkę muszkatołową, posiekany majeranek i wodę, cały czas mieszając. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 40 minut.

2 / 2

Zupę najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, żeby nabrała intensywnego smaku i aromatu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps