Cheesburgery

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:24
(brak ocen)
OCEŃ
Cheesburgery
Cheesburgery
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj masę na kotlety, starannie łącząc wszystkie składniki. Uformuj z masy 8 burgerów i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Zrób glazurę. Wszystkie składniki (oprócz masła) wymieszaj i podgrzewaj, aż kawa się rozpuści. Wtedy zdejmij z ognia i dodaj masło. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej grill. Piecz bekon, aż stanie się rumiany i chrupiący. Przełóż go wówczas na papier kuchenny. Bułeczki przetnij w poprzek na pół i opiecz z obu stron przez 2 minuty na grillu, następnie ułóż na jednej z połówek po liściu sałaty. Grilluj kotlety, polewając je co chwilę glazurą, przez ok. 10 minut z każdej strony (jeśli trzeba, nieco dłużej). Pod koniec grillowania posyp mięso serem i poczekaj, aż się rozpuści. Na każdym liściu połóż porcję przygotowanego wcześniej sosu, potem burger, a na nim dwa plastry bekonu. Przykryj wolną połówką bułki. Podawaj z pozostałym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps