Chleb bez drożdży
Masz ochotę na pyszny, pachnący, domowy chlebek, ale nie masz w domu drożdży? Przychodzimy z pomocą! Nasz przepis nie tylko zakłada brak drożdży, lecz także rozwiązuje inny ważny problem - czasochłonność - bo ta receptura jest mega prosta i mega szybka. To co, #gotujemywdomu?
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (1porcja)
-
Mąka pszenna - 1/2 kgWoda - 300 mlProszek do pieczenia - 15 gSól morska - 10 gCukier - 10 gSoda oczyszczona - 5 gOlej rzepakowy - 3 łyżkiPestki słonecznika / Nasiona słonecznika - lub inne nasiona do dekoracji
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wszystkie suche składniki wymieszaj razem. Dodaj wodę. Wymieszaj dokładnie.
2 / 2
Przełóż do foremki wysmarowanej tłuszczem. Piecz w 180 stopniach przez 40 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory