Chlebek dyniowy

Haps 05.11.2020 13:48
(1 ocena)
OCEŃ
Chlebek dyniowy
"Nie mam czasu", "za dużo roboty", "za dużo czasu" - znacie te problemy, gdy przychodzi wam zrobić jakiś deser? Chlebek dyniowy to bohater, którego potrzebujemy, a na którego nie zasługujemy. Jest rozwiązaniem wszystkich tych problemów i zapewne kilku innych też. Jest prosty, szybki, a w smaku... Poezja!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (8porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wymieszaj ze sobą mokre składniki: jaja, dynię, masło, sok pomarańczowy. Dodaj cukier, sól i przyprawy. Wymieszaj dokładnie, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszaj. Na sam koniec dodaj pokruszoną czekoladę, zamieszaj i przełóż do foremki.

2 / 2

Piecz w 180 stopniach przez 30-40 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps