Chłodnik szczawiowo-pokrzywowy z jajkiem

Dorota Biały, Magazyn Kuchnia 22.03.2021 20:13
(brak ocen)
OCEŃ
Chłodnik szczawiowo-pokrzywowy z jajkiem
Chłodnik szczawiowo-pokrzywowy z jajkiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka gotujemy na półtwardo i studzimy. 

2 / 3

Cebulę i obraną marchewkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Dodajemy posiekany szczaw, zalewamy wodą i gotujemy kilka minut. Dodajemy ziemniaka pokrojonego w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Pod sam koniec gotowania, gdy ziemniak jest już miękki, dodajemy posiekane pokrzywy. 

3 / 3

Zupę studzimy, wstawiamy do lodówki. Podajemy z jajkami i ewentualnie kromką chleba.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.