Chłodnik szczawiowo-pokrzywowy z jajkiem
Chłodnik szczawiowo-pokrzywowy z jajkiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajka gotujemy na półtwardo i studzimy.
2 / 3
Cebulę i obraną marchewkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Dodajemy posiekany szczaw, zalewamy wodą i gotujemy kilka minut. Dodajemy ziemniaka pokrojonego w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Pod sam koniec gotowania, gdy ziemniak jest już miękki, dodajemy posiekane pokrzywy.
3 / 3
Zupę studzimy, wstawiamy do lodówki. Podajemy z jajkami i ewentualnie kromką chleba.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory