Składniki (4porcje)
-
Czekolada deserowa - 45 dagMasło - 28 dagJajka - 6 sztMiód pszczeli - 6 łyżeczekCukier - 42 dagWiórki kokosowe - 6-7 dagMąka pszenna - 28 dag
-
Glazura
Czekolada deserowa - 20 dagMasło - 5-7 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Posiekaj czekoladę, przełóż do metalowej miseczki, dodaj masło. Stop w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj jajka i miód, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj.
2 / 3
Kwadratową formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Wyjmij, ostudź.
3 / 3
Przygotuj glazurę: posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą.
Krój na porcje, gdy czekolada zastygnie. Podawaj z lodami waniliowymi.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory