Chocolate fudge cake

Magazyn Kuchnia 22.03.2021 20:24
(brak ocen)
OCEŃ
Chocolate fudge cake
Chocolate fudge cake
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Posiekaj czekoladę, przełóż do metalowej miseczki, dodaj masło. Stop w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj jajka i miód, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. 

2 / 3

Kwadratową formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Wyjmij, ostudź.

 

3 / 3

Przygotuj glazurę: posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą.

Krój na porcje, gdy czekolada zastygnie. Podawaj z lodami waniliowymi.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps