Chowder nowojorski z małżami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 31.01.2020 16:07
(brak ocen)
OCEŃ
Chowder nowojorski z małżami
Chowder nowojorski z małżami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekane czosnek i cebulę szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz osączone z zalewy małże i podsmażamy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy 10 minut na bardzo małym ogniu, jeszcze raz doprawiamy i posypujemy natką. Chowder możemy podać także z natartymi czosnkiem grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps