Składniki (4porcje)
-
Czosnek - 4 ząbkiCebula biała - 2Oliwa - 2 łyżkiPapryka czerwona - 1Małże - 1/2 kg mięsa z puszkiPomidory - 2 puszki pomidorów w kawałkachSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuNatka pietruszki - 1 pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Posiekane czosnek i cebulę szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz osączone z zalewy małże i podsmażamy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy 10 minut na bardzo małym ogniu, jeszcze raz doprawiamy i posypujemy natką. Chowder możemy podać także z natartymi czosnkiem grzankami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory