Składniki (2porcje)
-
Krewetki - 6-8 tygrysich z krewetkamiJajka - 1Oliwa - do smażeniaBagietka - 50 g (zrumienionej w opiekaczu)Szałwia - 1/2 pęczkaSer owczy - 2-3 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBryndza - 100 gJogurt grecki - 4-6 łyżekLimonka - sok z 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Miksujemy wszystkie składniki na panierkę (tak aby pozostały małe grudki).
2 / 4
Krewetki dobrze osuszamy ręcznikiem papierowym i zanurzamy w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce.
3 / 4
Podsmażamy na oliwie po 2 min z każdej strony.
4 / 4
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki dipu i podajemy z krewetkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory