Składniki (4porcje)
-
Cukier - 400 gOcet winny - 180 ml 6-proc.Cebula - 1 duża poiekanaImbir - 1 i 1/2-3 cm startegoRodzynki - Garść jasnychGorczyca - 1 łyżeczkaPieprz cayenne (pieprz kajeński) - 1/4 łyżeczkiCynamon - 1 laskaGoździki - 2-3Czosnek - 2-3 ząbki zmiażdżoneOwoce - 1 kg owoców (mango; śliwki; czereśnie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Z cukru i octu gotujemy bardzo gęsty syrop. Wrzucamy do syropu cebulę i imbir. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy czosnek, kiedy zacznie pachnieć, wrzucamy przyprawy i owoce (większe pokrojone). Smażymy, aż sos zgęstnieje.
2 / 2
Gorący wlewamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory