Chutney owocowy

Magazyn Kuchnia/Anna Kwiatkowska 13.11.2020 15:25
(brak ocen)
OCEŃ
Chutney owocowy
Chutney owocowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Z cukru i octu gotujemy bardzo gęsty syrop. Wrzucamy do syropu cebulę i imbir. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy czosnek, kiedy zacznie pachnieć, wrzucamy przyprawy i owoce (większe pokrojone). Smażymy, aż sos zgęstnieje.

2 / 2

Gorący wlewamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.