Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 26.02.2020 16:29
(brak ocen)
OCEŃ
Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną
Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Nacinamy w kratkę skórę kaczki, a następnie skórą do dołu smażymy przez 5 min na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), sukcesywnie odlewając wytapiający się tłuszcz, który później możemy wykorzystać do pieczenia ziemniaków. Następnie pieczemy filet w temp. 160°C przez 30 min. 

2 / 2

Kroimy solidne kromki chleba, kładziemy na nich cienko pokrojone plasterki kaczki, oscypek, żurawinę i rukolę. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps