Ciasteczka cytrynowe

Paweł Pojawa/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 12:58
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka cytrynowe
Ciasteczka cytrynowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

"Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka, skórkę cytrynową i obie mąki. Mieszamy mikserem ustawionym na niskie obroty, aż składniki się połączą. Ciasto rozwałkowujemy do grubości 1 cm, za pomocą foremek wycinamy z niego różne kształty. Pieczemy 20 minut w 160°C. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem. Cytrynowe ciasteczka będą jeszcze bardziej wyraziste w smaku, jeśli udekorujemy je cytrynowym lukrem. W wersji dla maksymalistów możemy lukier dodatkowo posypać kandyzowaną skórką z cytryny"

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.