Składniki (20porcji)
-
Masło - 120 gCukier puder - 120 gŻółtka - 2Skórka z cytryny - otarta z 2Mąka krupczatka - 150 gMąka ziemniaczana - 110 gCukier puder - do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
"Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka, skórkę cytrynową i obie mąki. Mieszamy mikserem ustawionym na niskie obroty, aż składniki się połączą. Ciasto rozwałkowujemy do grubości 1 cm, za pomocą foremek wycinamy z niego różne kształty. Pieczemy 20 minut w 160°C. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem. Cytrynowe ciasteczka będą jeszcze bardziej wyraziste w smaku, jeśli udekorujemy je cytrynowym lukrem. W wersji dla maksymalistów możemy lukier dodatkowo posypać kandyzowaną skórką z cytryny"
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory