Ciasteczka figowo migdałowe
Ciasteczka figowo migdałowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (16porcji)
-
Migdały - 260 gCukier - 230 gWoda - 2 łyżki (woda z kwiatów pomarańczy)Figi suszone - 180 gKasza manna - 2 łyżkiProszek do pieczenia - 11 gŻółtka - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Migdały sparzamy, obieramy, siekamy i mieszamy z cukrem oraz z wodą z kwiatów pomarańczy. Suszone figi gotujemy 10 minut na parze, następnie kroimy na cienkie paski. W dużej misce mieszamy migdały z figami, dodajemy kolejno kaszę mannę, proszek do pieczenia i żółtka, mieszamy na jednolitą masę. Formujemy ciastka, obtaczamy w cukrze i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy 10 minut w 180°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory