Ciasteczka imbirowe
Ciasteczka imbirowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie ciasta: 10 minut
Schłodzenie ciasta: 60 minut
Wykrawanie i pieczenie: 20 minut
Składniki (20porcji)
-
Mąka pszenna - 3 szklankiKurkuma w proszku - 1/2 łyżeczkiCukier puder - 20 dagMiód pszczeli - 1 łyżkaImbir - Płaska łyżkaCynamon - 1 łyżeczkaSól - SzczyptaMigdały płatki - 10 dagŻółtka - 4 średnie lub 3 duże
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę mieszamy z kurkumą, dodajemy schłodzone masło pokrojone w kawałki, cukier, miód, przyprawy, migdały, żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie ciasto dość cienko wałkujemy i wykrawamy foremką ciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 10 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory