Ciasteczka imbirowe

Paweł Kałuski/ Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(2 oceny)
OCEŃ
Ciasteczka imbirowe
Ciasteczka imbirowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie ciasta: 10 minut Schłodzenie ciasta: 60 minut Wykrawanie i pieczenie: 20 minut

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę mieszamy z kurkumą, dodajemy schłodzone masło pokrojone w kawałki, cukier, miód, przyprawy, migdały, żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie ciasto dość cienko wałkujemy i wykrawamy foremką ciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 10 min.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA