Składniki (15porcji)
-
Mąka razowa - 70 g, pszennaMąka pszenna - 60 gMąka ziemniaczana - 40 gProszek do pieczenia - łyżeczkaMasło - 80 gCukier puder - 70 gCukier waniliowy - łyżkaMleko 3.2 proc. - 2 łyżkiDżem - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy w misce wszystkie rodzaje mąki i proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mieszankę mąki. Zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego. W środku każdej robimy kciukiem dołeczek i napełniamy go dżemem. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 16-18 minut w 190°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory