Składniki (15porcji)
-
Mąka razowa - 70 g, pszennaMąka pszenna - 60 gMąka ziemniaczana - 40 gProszek do pieczenia - łyżeczkaMasło - 80 gCukier puder - 70 gCukier waniliowy - łyżkaMleko 3.2 proc. - 2 łyżkiDżem - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy w misce wszystkie rodzaje mąki i proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mieszankę mąki. Zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego. W środku każdej robimy kciukiem dołeczek i napełniamy go dżemem. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 16-18 minut w 190°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory