Ciasteczka z jabłkami i krówkami

Kruche, maślane ciastka i połączenie słodkich krówek z orzeźwiającym jabłkiem - brzmi pysznie? Zdziwisz się, jak łatwo i szybko je przygotujesz! I gwarantujemy: żaden Ciasteczkowy Potwór się im nie oprze.
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (4porcje)
-
Masło - 100 gKrówki - wedle uznaniaJabłka - 1 sztukaMąka ziemniaczana - 1 łyżeczkaCynamon - 1/2 łyżeczkiCukier puder - 1/2 szklankiJajka - 1 sztukaMąka pszenna - 1 i 1/3 szklankiSoda oczyszczona - 1/2 łyżeczkiProszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pokrój obrane jabłko w drobną kosteczkę i wymieszaj z mąką ziemniaczaną i cynamonem. Krówki również pokrój w drobną kostkę. Masło i cukier puder ubijaj na jasny krem przez ok. 5 minut. Dodaj jajko i miksuj jeszcze przez ok. 3 minuty.
2 / 2
Następnie dodaj sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz mąkę i dokładnie wymieszaj. Do ubitej masy wsyp jabłka i krówki. Całość wymieszaj szpatułką. Nabieraj po jednej łyżce powstałej masy, formuj kulki i delikatnie spłaszczaj. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 15 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory