Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi

Magazyn Kuchnia 22.12.2019 01:44
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi
Ciastka miodowe z powidłami śliwkowymi
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszamy składniki nadzienia. Robimy ciasto: mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę, pośrodku robimy dołek, wkładamy do niego pokrojone na kawałki miękkie masło. Wlewamy jajka i miód, mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy i wyrabiamy, aby powstało jednolite ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość 5 mm, kroimy w kwadraty o boku 10 cm. Na każdy nakładamy porcję nadzienia i sklejamy trójkąty. Układamy na blaszce posmarowanej masłem, pieczemy 20 minut w 180 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.