Składniki (6porcji)
-
Mąka pszenna - 1.5 szklankiCukier puder - pół szklankiMasło - kostkaJajka - pięćCzekolada gorzka - cztery tabliczkiMiód pszczeli - cztery łyżkiWiórki kokosowe - pięć łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czekoladę pokruszyć, przełożyć do miseczki, dodać posiekane masło i roztopić w kąpieli wodnej. Masę wystudzić, dodawać po jednym jajku jednocześnie ubijając masę, dodać miód. Wiórki, mąkę i cukier wymieszać i wsypać do masy czekoladowej, połączyć składniki. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy i piec około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Ciasto wyjąc i dać mu 5 minut. W tym czasie rozpuścić tabliczkę czekolady deserowej z 2 łyżkami masła. Tak przygotowany gorący sos wylewamy na ciasto.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory