Ciasto czekoladowe

Małgorzata Niewiadomska/Magazyn Kuchnia 24.12.2019 12:42
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czekoladę pokruszyć, przełożyć do miseczki, dodać posiekane masło i roztopić w kąpieli wodnej. Masę wystudzić, dodawać po jednym jajku jednocześnie ubijając masę, dodać miód. Wiórki, mąkę i cukier wymieszać i wsypać do masy czekoladowej, połączyć składniki. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy i piec około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Ciasto wyjąc i dać mu 5 minut. W tym czasie rozpuścić tabliczkę czekolady deserowej z 2 łyżkami masła. Tak przygotowany gorący sos wylewamy na ciasto.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps