Ciasto na krakersach z budyniem - bez pieczenia

Haps 23.01.2020 12:16
(20 ocen)
OCEŃ
Ciasto na krakersach z budyniem - bez pieczenia
Pieczenie ale też jedzenie ciasta bywają nie lada wyzwaniem. Zdarza się, że ciacha wychodzą za suche. Wtedy, żeby nie robić drugiej osobie przykrości zjada się kawałek popijając go dwiema herbatami. Czasem też wypieki zawierają różne nieprzewidziane dodatki, które nie wszyscy lubią np. rodzynki, kandyzowane owoce, mak, czy orzechy. Wtedy jest nieco ciężej, bo trzeba grzebać w masie ciastowej niczym poławiacz złota. Bywa również, że wychodzi zakalec. Wtedy już nie ma rady. Przez zagryzione zęby, należy go jakoś w siebie wcisnąć. Nie stawiaj innych w niezręcznej sytuacji i zrób ciasto z krakersami, które nie wymaga poświęceń, bo zawsze wychodzi i smakuje NAJJJlepiej!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, po zagotowaniu odstaw do całkowitego wystygnięcia.

2 / 3

W dużej misce umieść budyń, pokrojone w kostkę masło, wiórki kokosowe oraz cukier. Wszystkie składniki zmiksuj do całkowitego połączenia. Na blaszce ułóż warstwę krakersów, nałóż 1,5 cm warstwę kremu i kolejną warstwę krakersów - nakładaj krakersy i krem do całkowitego wykorzystania składników.

3 / 3

Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps