Ciasto pomidorowe

Haps 04.02.2020 10:38
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto pomidorowe
Jeśli lubicie pomidory i lubicie ciasto, ten przepis jest dla was! Postanowiliśmy połączyć je w całość i stworzyć wyjątkowy wypiek dla najbardziej wymagających podniebień. Jak go zrobić? Oto przepis.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło utrzyj z cukrem. Gdy będzie puszyste, dodaj jajko i dokładnie miksuj. Wlej puree pomidorowe i wsyp przyprawę korzenną. Całość mieszaj za pomocą kuli do ucierania ciasta lub zwykłej szpatułki. Dosyp mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną oraz proszek do pieczenia, żurawinę i sól. Całość dokładnie utrzyj. Na koniec dodaj orzechy i raz jeszcze połącz składniki.

 

Formę keksową wysmaruj olejem, przełóż do środka masę i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez około 50 minut w 170 stopniach Celsjusza. Gotowe, wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub kremem z serka typu philadephia i cukru pudru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.