Ciasto spod widelca

Haps 01.09.2021 11:58
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto spod widelca
Ciasto spod widelca z przepisu Ewy Wachowicz to hit nad hitami. Dlatego postanowiliśmy je przetestować na własnej skórze. Testowaliśmy tak namiętnie, że znikło z blaszki, zanim jeszcze zdążyło wystygnąć. Ups.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Najpierw przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki połącz, zagnieć, włóż do woreczka i zamrażaj przez 30 minut.

2 / 3

W międzyczasie zrób ciasto. Do miski wbij jajka i wsyp cukier. Utrzyj za pomocą widelca lub miksera, aż masa się napowietrzy. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej olej - najlepiej robić to stopniowo, cienką strużką, stale mieszając. Na koniec wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze zrobić to na dwie tury, by uniknąć powstawania grudek.

3 / 3

Gotowe ciasto przelej do foremki, posyp owocami, a te przykryj kruszonką - można ją zetrzeć na tarce lub rozdrobnić palcami. Piecz w 180 stopniach przez około godzinę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps