Ciasto z kaszą manną

Haps 17.02.2020 10:27
(8 ocen)
OCEŃ
Ciasto z kaszą manną
Lubicie proste ciasta, które nie wymagają spędzenia kilku godzin w kuchni? Ten przepis się wam spodoba. Nie dość, że robi się je bardzo łatwo, to jeszcze składniki w nim użyte często znajdują się w naszych kuchniach. Fartuchy w dłoń i do dzieła!
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka miksuj z kaszą manną, aż powstanie puszysta, jasna masa. Dodaj cukier waniliowy i kefir. Całość wymieszaj rózgą. Wsyp także mąkę i proszek do pieczenia. Raz jeszcze połącz składniki. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na 20-30 minut, by ciasto odpoczęło.

2 / 3

Ciasto przemieszaj jeszcze raz rózgą i przelej je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 40 minut.

3 / 3

Gdy się upiecze, nakłuj je na całej powierzchni patyczkiem do szaszłyków. Wierzch ciasta zwilż równomiernie mlekiem i odstaw do nasiąknięcia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA