Ciasto z polentą (zganci)

Magazyn Kuchnia 20.05.2021 21:57
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto z polentą (zganci)
Ciasto z polentą (zganci)
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Jaja ubijamy w głębokiej misce, dodajemy rozdrobniony twaróg, olej, mleko, wodę gazowaną, proszek do pieczenia i obie mąki. Wszystkie składniki dobrze mieszamy i doprawiamy solą. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dosypujemy odrobinę mąki kukurydzianej. 

2 / 2

Masę wykładamy na natłuszczoną formę lub brytfannę na grubość 3 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy na złoty kolor. Gotowe źganjci kroimy w kwadraty i serwujemy do potraw z mięsa i sosów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.