Cielęcina z mniszkiem

Dariusz Kaźmierczyk, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 19:51
(brak ocen)
OCEŃ
Cielęcina z mniszkiem
Cielęcina z mniszkiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebule drobno kroimy i szklimy na 50 g masła, po czym dodajemy pokrojoną w paseczki cielęcinę i smażymy 8-10 minut, stale mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę oraz wino i dusimy na średnim ogniu pod przykryciem przez 30 minut. 

2 / 2

Na reszcie masła podsmażamy do miękkości listki mniszka, doprawiamy, pod koniec smażenia dodajemy śmietanę. Podajemy razem z cielęciną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.