Cioppino

Magazyn Kuchnia 17.09.2020 11:31
(brak ocen)
OCEŃ
Cioppino
Cioppino
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Usuwamy pancerz i przewód pokarmowy krewetek. Oczyszczamy i usuwamy pancerze krabów, czyścimy małże, pozostawiając je w skorupkach.

2 / 3

Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek, posiekaną paprykę i pietruszkę. Smażymy, często mieszając, aż cebula będzie miękka. Dodajemy koncentrat, rozgniecione łyżką pomidory z puszki wraz z sokiem, wino i zioła. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut, aż do lekkiego zgęstnienia.

3 / 3

Dodajemy owoce morza. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, a krewetki zaróżowią (ok. 20 min). Nalewamy zupę do miseczek i podajemy z chlebem. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.