Crumble z owocami jagodowymi
Crumble z owocami jagodowymi
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mąka pszenna - 3/4 szklankiCukier - 3/4 szklankiMigdały blanszowane - 1/2 szklankiSól - 1/2 łyżeczkiMasło - 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę zimnego masłaOwoce - 1 kg jagodowychLody waniliowe - Dowolna ilość
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzej piekarnik do 210-220°C. Cztery pierwsze składniki przesyp do blendera i miksuj, aż migdały będą posiekane. Dodaj masło, miksuj, na przemian wciskając i zwalniając guzik blendera, aż zaczną się tworzyć grudki.
2 / 2
Owoce przełóż do szklanego naczynia na tartę i posyp kruszonką. Piecz na środkowym poziomie piekarnika, aż kruszonka się przyrumieni, a owoce będą miękkie. Trwa to 25-30 minut. Podawaj z lodami.
Uwaga: Jeśli pieczesz crumble z kwaśnymi owocami, możesz je dosłodzić (najlepiej brązowym cukrem).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory