Crumble z owocami jagodowymi

Miesięcznik Kuchnia 04.02.2021 16:34
(brak ocen)
OCEŃ
Crumble z owocami jagodowymi
Crumble z owocami jagodowymi
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzej piekarnik do 210-220°C. Cztery pierwsze składniki przesyp do blendera i miksuj, aż migdały będą posiekane. Dodaj masło, miksuj, na przemian wciskając i zwalniając guzik blendera, aż zaczną się tworzyć grudki.

2 / 2

Owoce przełóż do szklanego naczynia na tartę i posyp kruszonką. Piecz na środkowym poziomie piekarnika, aż kruszonka się przyrumieni, a owoce będą miękkie. Trwa to 25-30 minut. Podawaj z lodami.

Uwaga: Jeśli pieczesz crumble z kwaśnymi owocami, możesz je dosłodzić (najlepiej brązowym cukrem).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA