Składniki (40porcji)
-
Cukier - 400 gMaślanka - 250 mlMasło - 1 łyżkaOrzechy włoskie - 70 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotowujemy cukier i maślankę, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć. Dodajemy orzechy i mieszamy do momentu, gdy masa straci swój połysk. Przekładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wystygnie i stwardnieje, kroimy na niewielkie kawałki. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego