Cukierki maślankowe z orzechami

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 22.01.2020 17:06
(2 oceny)
OCEŃ
Cukierki maślankowe z orzechami
Cukierki maślankowe z orzechami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (40porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotowujemy cukier i maślankę, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć. Dodajemy orzechy i mieszamy do momentu, gdy masa straci swój połysk. Przekładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wystygnie i stwardnieje, kroimy na niewielkie kawałki. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps