Cukrowe galaretki owocowe

Magazyn Kuchnia 15.01.2020 19:57
(brak ocen)
OCEŃ
Cukrowe galaretki owocowe
Cukrowe galaretki owocowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Truskawki miksujemy z drobnym cukrem. Galaretkę i żelatynę (wcześniej namoczoną w łyżce zimnej wody) rozpuszczamy w gorącej wodzie. Łączymy z truskawkami i sokiem z cytryny. Gruszki ścieramy na drobnych oczkach tarki i od razu polewamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i żelatynę (wcześniej namoczoną w łyżce zimnej wody), wsypujemy cukier, mieszamy z gruszkami, dodajemy skórkę cytrynową. Każdą z galaretek wylewamy do płaskiej formy wyłożonej pergaminem. Gdy masa zakrzepnie, wycinamy foremkami wybrane kształty i dokładnie obtaczamy w cukrze. Gotowe galaretki przechowujemy w lodówce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps