Curry z soczewicy z krewetkami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 21.03.2021 14:27
(brak ocen)
OCEŃ
Curry z soczewicy z krewetkami
Curry z soczewicy z krewetkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Siekamy czosnek oraz cebulę i szklimy na oliwie. Wrzucamy soczewicę i podsmażamy kilka minut, cały czas mieszając. 

2 / 3

Dodajemy pomidory z zalewą oraz 2 szklanki wody, doprawiamy cynamonem i posiekanym chilli. Gotujemy na małym ogniu 15 minut, aż soczewica będzie al dente, a nadmiar płynu odparuje. 

3 / 3

Dodajemy obrane krewetki, oliwki i marmoladę, mieszamy i podgrzewamy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Curry podajemy posypane grzankami z bagietki oraz posiekanym lubczykiem. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.