Ćwikła

Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:19
(brak ocen)
OCEŃ
Ćwikła
Ćwikła
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyte i podgotowane ze skórką buraki pieczemy, aż będą miękkie, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy je w słoju, przekładając utartym i sparzonym chrzanem oraz sparzonymi nasionami kminku. Doprawiamy solą i cukrem. Zalewamy octem wymieszanym z winem, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodnym miejscu. Podajemy do wielkanocnych wędlin i mięs na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA