Cynamonowe róże z ciasta francuskiego

Haps 21.01.2020 10:26
(brak ocen)
OCEŃ
Cynamonowe róże z ciasta francuskiego
Przed wami herbatka z teściami, a nie macie czasu na przygotowanie przekąski? Spokojnie! Tym przepisem podbijecie serce nawet najbardziej wymagającej mamy.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 6

Rozwiń pierwszy arkusz ciasta francuskiego i posmaruj go dokładnie miękkim masłem.

2 / 6

Równomiernie posyp całe ciasto brązowym cukrem oraz cynamonem i przykryj je drugim arkuszem ciasta.

3 / 6

Pokrój ciasto na sześć długich pasków i każdy z nich zwiń w ślimaczka.

4 / 6

Przełóż ślimaczki do foremki na muffiny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza.

5 / 6

Piecz około 30 minut, aż różyczki mocno wyrosną i nabiorą złotego koloru.

6 / 6

Przed podaniem posyp róże cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.