Składniki (0porcji)
-
Ciasto francuskie - 2 opakowaniaMasło - 75 g miękkiegoBrązowy cukier demerara - 4-5 łyżek drobnegoCynamon - 1 i 1/2 łyżeczkiCukier puder - do ozdoby
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 6
Rozwiń pierwszy arkusz ciasta francuskiego i posmaruj go dokładnie miękkim masłem.
2 / 6
Równomiernie posyp całe ciasto brązowym cukrem oraz cynamonem i przykryj je drugim arkuszem ciasta.
3 / 6
Pokrój ciasto na sześć długich pasków i każdy z nich zwiń w ślimaczka.
4 / 6
Przełóż ślimaczki do foremki na muffiny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza.
5 / 6
Piecz około 30 minut, aż różyczki mocno wyrosną i nabiorą złotego koloru.
6 / 6
Przed podaniem posyp róże cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory