Cytrynowe podudzia kurczaka

Magazyn Kuchnia 08.07.2020 15:28
(brak ocen)
OCEŃ
Cytrynowe podudzia kurczaka
Cytrynowe podudzia kurczaka
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Włączamy piekarnik, ustawiamy funkcję grillowania. Cytrynę cieniutko obieramy, wyciskamy sok, skórkę kroimy w paseczki. Podudzia przekładamy do miski, dodajemy sól, pieprz i łyżkę soku z cytryny, mieszamy, aby całe mięso było pokryte sokiem i przyprawami.

2 / 3

Udka układamy na blasze, wsuwamy pod rozgrzany grill i pieczemy 15 minut, odwracając co 5 minut.

3 / 3

Mięso przekładamy na półmisek, a powstały w czasie pieczenia sos rozprowadzamy resztą soku cytrynowego, dodajemy skórkę z cytryny, rozmaryn i czosnek. Mieszamy, w powstałym sosie obtaczamy kawałki kurczaka i pieczemy pod grillem jeszcze 3-5 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps