Czara rethymno z cykorii, selera i boczniaków

Czara rethymno z cykorii, selera i boczniaków
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Cykoria - 2 kolbySałata - 1 miska 2-3 rodzajów sałatSeler korzeniowy - 1/2 małej sztukiSok cytrynowy - Z 1/2 sztukiCebula biała - 1 sztGrzyby - 20 dag (boczniaków)Oliwa - 2 łyżkiOliwa - 1/2 szklanki oliwy cytrynowo-anyżowejSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z cykorii wytnij gorzki głąb, kolbę pokrój w plasterki. Liście sałat porwij na kawałki, selera obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Cebulę obierz i posiekaj. Boczniaki przekrój wzdłuż i podsmaż na oliwie. Połącz wszystkie składniki, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej oliwą anyżowo-cytrynową.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory