Czarny makaron z wędzonym pstrągiem i sosem serowym

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 10.02.2020 10:44
(brak ocen)
OCEŃ
Czarny makaron z wędzonym pstrągiem i sosem serowym
Czarny makaron z wędzonym pstrągiem i sosem serowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Miksujemy składniki ciasta, aż powstanie kruszonka. Zagniatamy na stolnicy, przykrywamy ściereczką i odkładamy na pół godz. Rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy długie wstążki. Robimy sos. W rondlu rozgrzewamy masło lub oliwę, szklimy cebulę, dodajemy czosnek i dusimy około minuty. Wlewamy wino, gotujemy, aż połowa odparuje. Dodajemy śmietanę, znów gotujemy, aż odparuje połowa. Mieszamy z pokruszonym serkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 2 min, (jeśli jest ze sklepu, gotujemy wg przepisu na opakowaniu). Odcedzamy, przekładamy na talerze, polewamy sosem, a na wierzchu układamy kawałeczki pstrąga.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps