Składniki (5porcji)
-
Czekolada gorzka - 400 gKardamon - szczypta zmielonegoOrzechy włoskie - 40 gŻurawina suszona - 200 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czekoladę dzielimy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy kardamon i mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i umieszczamy na niej kwadratową formę (20 cm x 20 cm). Przekładamy do formy masę czekoladową, odkładając 1-2 łyżki na później. Posypujemy rozdrobnionymi orzechami i żurawinami, polewamy resztą masy i pozostawiamy do zastygnięcia. Kiedy czekolada stwardnieje, łamiemy ją lub kroimy na kawałki.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego