Czekolada żurawinowa

Cranberry Marketing Committee/Magazyn Kuchnia 16.12.2019 00:07
(brak ocen)
OCEŃ
Czekolada żurawinowa
Czekolada żurawinowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czekoladę dzielimy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy kardamon i mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i umieszczamy na niej kwadratową formę (20 cm x 20 cm). Przekładamy do formy masę czekoladową, odkładając 1-2 łyżki na później. Posypujemy rozdrobnionymi orzechami i żurawinami, polewamy resztą masy i pozostawiamy do zastygnięcia. Kiedy czekolada stwardnieje, łamiemy ją lub kroimy na kawałki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.