Czekoladowe markizy

Magazyn Kuchnia 05.05.2021 18:32
(brak ocen)
OCEŃ
Czekoladowe markizy
Czekoladowe markizy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Łyżeczką nabieraj porcje ciasta, formuj kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczaj każdą kulkę. Piecz 5-7 minut, a potem zdejmij z blachy i ostudź. 

2 / 2

Zrób krem: połam czekoladę, przełóż do rondelka, wlej śmietanę. Podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się stopi i powstanie gładka masa. Odstaw ją, aby przestygła, a potem posmaruj spody ciastek i sklej po dwa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA