Czerwony kogel-mogel

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 04.03.2020 15:38
(brak ocen)
OCEŃ
Czerwony kogel-mogel
Czerwony kogel-mogel
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ucieramy żółtka z cukrem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Odmierzamy odpowiednią ilość wina, używając połówki skorupki jajka - na każde żółtko przypada wino z dwóch połówek. Wlewamy wino do żółtek cieniutkim strumieniem, cały czas ubijając. Napełniamy płynem kieliszki i podajemy. 

2 / 2

Rossu-mada może być samodzielnym deserem, albo dodatkiem do babki drożdżowej lub gotowanych owoców. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps