Czerwony ryż

Magazyn Kuchnia 20.08.2020 14:36
(brak ocen)
OCEŃ
Czerwony ryż
Czerwony ryż
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i zmiksuj. Czosnek obierz i posiekaj. Marchewkę obierz, umyj i pokrój na kawałki. Pokrój także łodygę selera. 

2 / 2

Do średniego garnka wlej oliwę, rozgrzej, a następnie wsyp ryż. Smaż, aż się przyrumieni. Dodaj czosnek i cebulę, duś kilka minut, stale mieszając. Dodaj pokrojone warzywa oraz groszek. Zalej bulionem i gotuj pod przykryciem około 20 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps