Składniki (4porcje)
-
Ryż biały - 1.5 szklankiOliwa - 1/4 szklankiBulion warzywny - 1 litrCzosnek - 2 ząbkiMarchewka - 1Groszek zielony - 1 szklanka świeżego lub mrożonegoCebula - 1Pomidory - 2Seler naciowy - 1 łodyga
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i zmiksuj. Czosnek obierz i posiekaj. Marchewkę obierz, umyj i pokrój na kawałki. Pokrój także łodygę selera.
2 / 2
Do średniego garnka wlej oliwę, rozgrzej, a następnie wsyp ryż. Smaż, aż się przyrumieni. Dodaj czosnek i cebulę, duś kilka minut, stale mieszając. Dodaj pokrojone warzywa oraz groszek. Zalej bulionem i gotuj pod przykryciem około 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory