Delikatny pasztet z kaczych wątróbek

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 07.10.2020 12:35
(brak ocen)
OCEŃ
Delikatny pasztet z kaczych wątróbek
Delikatny pasztet z kaczych wątróbek
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W malakserze miksujemy wątróbki, alkohol i skórkę pomarańczową. Ciągle miksując, dodajemy po jednym jajku i powoli wlewamy rozpuszczone masło. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przecieramy przez sito i wlewamy do formy wyłożonej przezroczystą kuchenną folią.

2 / 2

Pieczemy 1 godz. i 20 minut w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 150°C. Po upieczeniu i ostudzeniu wstawiamy na co najmniej 12 godzin do lodówki. Podajemy w plastrach lub smarujemy pasztetem kromki chałki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.