Składniki (4porcje)
-
Śmietana kremówka 36 proc. - 600 mlBrązowy cukier demerara - 5 dagKakao - 2 łyżkiBeziki - 12 małychMaliny - 60 dagCukier puder - do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Śmietankę ubij z cukrem, dodaj przesiane kakao. Wrzuć pokruszone bezy, wymieszaj. Na koniec dodaj pogniecione widelcem maliny (10 sztuk odłóż do dekoracji) i delikatnie wymieszaj.
2 / 2
Tortownicę wyłóż przezroczystą folią. Przełóż do niej masę i wygładź wierzch. Wstaw na 4 godziny do zamrażarki. Na godzinę przed podaniem przełóż z zamrażarki do lodówki. Wyjęte z tortownicy ciasto ozdób (po zdjęciu folii) malinami i posyp cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory