Domowy zakwas na barszcz

Tomasz Jakubiak/Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Domowy zakwas na barszcz
Domowy zakwas na barszcz
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Buraki obieramy, kroimy i umieszczamy wraz z pozostałymi składnikami w słoju o pojemności 1,5 litra. Zagotowujemy 3/4 litra osolonej wody. Ciepłą zalewamy buraki, zamykamy słoik i odstawiamy na 2 tygodnie. Potym czasie przelewamy zakwas do butelek i odstawiamy w ciemne miejsce (buraczki można wykorzystać do przygotowania sałatki). * Zakwas, a właściwie sok z kwaszonych buraków można już kupić w wielu sklepach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA