Duszona jagnięcina

Magazyn Kuchnia 16.10.2020 17:05
(brak ocen)
OCEŃ
Duszona jagnięcina
Duszona jagnięcina
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mięso umyj, posól ze wszystkich stron, wstaw do żeliwnego naczynia i polej olejem.

2 / 3

Ziemniaki obierz, pokrój w półkrążki, posól i ułóż wokół mięsa. Cebule obierz, umyj, pokrój na plastry i ułóż na ziemniakach. Włóż liść laurowy i rozmaryn.

3 / 3

Naczynie przykryj, piecz 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps