Ekspresowa szarlotka z waniliowym kremem mascarpone

Haps 25.11.2020 13:47
(1 ocena)
OCEŃ
Ekspresowa szarlotka z waniliowym kremem mascarpone
Chyba naprawdę mało kto nie lubi szarlotki. A jeśli można zrobić ją w nieco ponad pół godziny? Chyba nie trzeba was więcej namawiać.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

 

Jabłka obierz i pokrój w drobniejsze kawałki. Wymieszaj z cynamonem, szczyptą soli i cukrem.

2 / 4

Przygotuj kruszonkę. Rozkrusz herbatniki, wymieszaj z cukrem, rozpuszczonym masłem i szczyptą soli.

3 / 4

W naczyniu do szarlotki rozsyp połowę kruszonki, na wierzch rozłóż jabłka, a te posyp resztą kruszonki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.

4 / 4

W tym czasie przygotuj krem. Śmietanę wymieszaj z mascarpone, cukrem pudrem i ziarnami z laski wanilii. Wstaw do lodówki. Gotową szarlotkę podawaj z kremem waniliowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.