Składniki (4porcje)
-
Papryka czerwona - 1Papryka żółta - 1Olej rzepakowy - do smakuMięso - 350 g mielonego mieszanegoPomidory - 400 ml passatyTabasco - kilka kropliCynamon - do smakuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuFasola czerwona z puszki - 120 gKeczup - 50 gCebula czerwona - 1/4Kumin (kmin rzymski) - szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Papryki czyścimy, kroimy w cienkie paski. Olej rozgrzewamy na patelni, smażymy paprykę 5 minut. Dodajemy mielone mięso, mieszamy, smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy 2-3 łyżki passaty pomidorowej, przyprawiamy cynamonem, solą i pieprzem, skrapiamy tabasco, dokładnie mieszamy.
2 / 2
Przygotowujemy pastę. Fasolę osączamy z zalewy, przelewamy na sicie wrzątkiem. Miksujemy z keczupem, posiekaną cebulą i szczyptą mielonego kuminu. Połowę pozostałej passaty wylewamy do żaroodpornej formy. Pastą fasolową smarujemy tortille, układamy mięso, zwijamy. Enchillady układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy pozostałą passatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st., pieczemy ok. 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory