Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową

Magazyn Kuchnia/Honorata Piwowarska 10.06.2021 20:57
(brak ocen)
OCEŃ
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Papryki czyścimy, kroimy w cienkie paski. Olej rozgrzewamy na patelni, smażymy paprykę 5 minut. Dodajemy mielone mięso, mieszamy, smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy 2-3 łyżki passaty pomidorowej, przyprawiamy cynamonem, solą i pieprzem, skrapiamy tabasco, dokładnie mieszamy. 

2 / 2

Przygotowujemy pastę. Fasolę osączamy z zalewy, przelewamy na sicie wrzątkiem. Miksujemy z keczupem, posiekaną cebulą i szczyptą mielonego kuminu. Połowę pozostałej passaty wylewamy do żaroodpornej formy. Pastą fasolową smarujemy tortille, układamy mięso, zwijamy. Enchillady układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy pozostałą passatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st., pieczemy ok. 20 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.